Matkompisar, sovkompisar.

Min hund och katt är inte som man tänker sig hund o katt, de är kompisar i allt.
Så fort jag börjar skramla med hundmaten kommer Lolinx springande och nästan sätter sig på fodertunnan. Hon gillar hundmaten bättre än katt mat.

Jag fick ju så trevligt bemötande av Doggy så jag bestämde mig för att hundarna ska gå på det nu , så får vi se hur det går.  Nu har jag Doggy proffesional  Lamm o ris. Alla djuren gillar det. Som jag sa är Lolinx (katten) först i mat kön.
Övergången till Doggy går bra inga reaktioner alls. Är meningen att Jerome ska äta ett lite kraftigare foder, men kunde bara få med mig en säck hem denna gång så det blir sen. Då de bara ätit fodret några dagar är det för tidigt att säga hur det påverkar päls mm. Magarna har klarat bytet jättebra, brukar kunna bli lite besvär om man byter för häftigt. Men nu har jag tagit det lugnt så det fungerade.

Gimmick har fått vårkänslor , så han glömmer att han är gammal.  De andra hundarna har haft riktiga energiutbrott , bara sprungit runt runt i stora cirklar i skogen. Då har även Gimmick velat vara med så han sprang i en cirkel i mitten som var en tredjedel så stor. Men viljan finns där i hans gamla kropp. 

Annars har helgen varit lugn vi har softat allesammans både människor och djur.

Foderproblemen uppföljning

I mina försök att lösa problemen med fodret till hundarna mailade jag olika fodertillverkare. Frågade om de kunde hjälpa mig att komma fram till en lösning. Om de hade några förslag.

Fick väldigt olika bemötande och bara det gör ju att man gallrar bland foder att pröva.

Lantmännens Doggy svarade redan under helgen. Väldigt trevligt bemötande . Idag fick jag brev därifrån med fakta angående deras foder och även prover mm. Så det gör ju att man verkligen vill pröva deras foder.

Detta blir det foder jag kommer att pröva på hundarna nu .  Fick väldigt bra litteratur om hudproblem som kan lösas med hjälp av fodret.  Även hur man hjälper hunden bli bättre när de har problem med något som heter furunkulos . vilket Gimmick har på tassarna. Litteraturen var väldigt informetativ och intressant. Doogy Rapport är något jag kommer läsa fortsättningsvis.

Pedigree svarade också snabbt , men de upplyste mig om att jag kunde läsa om deras foder på internet. Jag sökte ju lite personlig upplysning. Det är företaget jag använder just nu  Fodret tycker hundarna om . Men där jag bor är det svårt att hitta foder som passar alla. Foder som passar Gimmick med hans allergi finns inte hemtaget på affärerna häromkring utan man får specialbeställa det. Dessutom har de ändrat storleken på säckarna till 12 kg iställetför 15kg men priset häromkring är det samma. Fodret gillas av hundarna.Men jag testar någon form av Doggys nu istället.

Ska inhandla nytt foder på fredag så återkommer jag om reflektioner om deras foder senare..

Två företag som också svarade snabbt var Nordic hundfoder och Bravo trevligt bemötande svårgheterna där var att inga prover kunde skickas vilket jag kan förstå när det gäller färskt foder :-). Men fick ändock lite svar vad de trodde jag kunde använda.

Annars har det varit lugnt här, Jerome och jag fortsätter cykelträning. Än har jag inte åkt omkull. Men det har inte hänt något som vanligtvis får honom att bli vild. Får se om jag sitter kvar på cykeln den dagen det händer. Jerome och hans flickvän Lindsey har hur mycket energi som helst för närvarande.
När vi är i skogen så springer de och leker hejvilt stackars gamlingen Gimmick sliter för att hänga med , men han försöker iallafall =)
Jeromes nya favorit godis är vanligt bröd så istället för hundgodis är det en gammal macka som gäller. Gimmick och Lindsey verkar tycka han är helknäpp, hur kan man välja en gammal fralla istället för levergodis?Lördagsnöje

Började morgonen med kaffe (som vanligt). Enda skillnaden var att i dag när jag tittade ut på balkongen stod det en vit tallrik på balkongräcket. Erkänner att jag vart lite paff. Fattade inte vem som ställt den där.  Frågar sambon, då håller han på med ett experiment. Tror han ska se askflagor från vulkanutbrottet på Island. Bara att  låta honom hållas .


Han har faktiskt fått väldigt pampiga bilder från vulkanen och man fascineras av krafterna man ser. de är otäcka, lite skrämmande men samtidigt vackra.

Tittade på vakna med the voice här i veckan (brukar faktiskt göra det varje morgon) och Josefin Crafoord sa någonting som jag håller med om. Tror faktiskt det är många som känner på samma sätt. Hon sa att man skulle vilja vara med om en mini katastrof. Inget farlig bara att få känna av känslan lite.


Det är som när de varnar för stormar på tv och radio och sen märker man inte av det alls, inte ens ett litet strömavbrott. Jag kan faktiskt gå och vara besviken , för jag ville ju ta fram levande ljus och lilla stormköket och bara uppleva det . Det ska tjuta utanför fönstret och man ska bli lite lagom rädd.

Det är lite som när man var liten och de sa på radion att skolbussarna inte kunde köra för snön, sen sa det att det inte gällde ens egen buss utan den skulle gå som vanligt. Vilken besvikelse.Idag blir det en lugn lördag tror jag, funderar på en cykeltur med Jerome. Nu när det fungerar så bra att cykla med min galning till hund så är det ju bara att fortsätta. Han är t om lugn när vi stannar och tittar på tranorna vilket jag blev glad över. Ibland tänker man hur lätt det skulle vara att ha en liten hund som man bara kan sätta i cykelkorgen. Men det är ju inte jag, mina hundar vill jag ha stora . Har prövat det där med liten hund men nej jag håller mig till schäfrarna ( eller scäferblandning om jag ska va exakt).

Mitt lördagsnöje kommer alltså bli att blogga, vara ute på facebook, rasta hundarna, umgås med familjen och kanske även ta ett varmt bad ,läsande en bra bok.

VI SYNS.

Pedigree eller något annat.

Nu har jag verkligen börjat kolla mina hundar på riktigt.

De har haft ett billigt hundfoder från Lidl ett tag nu. Lamm och ris  använde jag .
De har ju inte direkt varit förtjusta i det. Mest ätit för de var tvungna. Även Gammeln Gimmick åt av tvång och ingen annan orsak. 

Nu har jag bytt till pedigree adult, men inte så glad åt att det är oxkött och spannmål. Gimmick mår faktiskt bäst av lamm o ris. Men hundarna överföll mig nästan av glädje för pedigreen tycker de om ( även katten älskar det). Nu ska de få gå på detta foder så får vi se hur de blir i päls och allt. 

Jerome behöver ju lägga på sig och Gimmick behöver minska i vikt så jag får se hur detta fungerar.
 Fortsättning följer.

Uppkollning av djurfoder.

Måste verkligen börja kolla olika hund och kattfoder. Varken hundarna eller katterna äter allt.
Gammelhunden har det alltid varit problem med, då han har varit känslig mot foder. Till slut upptäckte jag att han bara kan äta lamm och ris torrfoder  i olika former.. Men sen gäller det att hitta det bästa, det har jag fortfarande inte gjort.Nu är han dessutom gammal och kastrerad vilket innebär att han äter allt han kommer över och blir tjock.
 Har använt Best in show länge på honom men plötslig slutade han äta det. Bägge hundarna slutade äta det samtidigt vet inte varför. Fick kasta 2 stycken säckar mat. Hörde mig för med tillverkarna om de ändrat något men fick inget riktigt svar från dem. De frågade efter tillverkningsnumret vilket jag sände till dem men sen fick jag inget svar.


Sen har vi unghunden, aktiv och smal. Svår att få att äta tillräckligt. Stor schäferhanne som tyvärr är i smalaste laget. Vad ska man ge honom för att det ska fungera. Har inte hittat något bra foder till honom. Alla förslag mottages med tacksamhet. Vilket hundfoder väljer man. Fick han bestämma ska det vara mycket burkmat i , men det har jag aldrig låtit dem få annat än vid vissa tillfällen. Har man hundar som är svåra med maten blir det inte lättare av att vänja dom med burkmat. Iallafall inte om man vill ha dem gå på huvuddelen torrfoder.
 

Sen har vi 2 stycken katter och där kan prata om att vara bestämd med maten. Försök inte med vilket torrfoder som helst inte. Dessutom tycker inte de heller om samma mat, så det är bara att testa olika sorter där med. Kattfoder verkar hålla väldigt olika kvaliteer. Om jag ska dömma av hur katterna äter.

Samma där har en gammal katt och en ung och de vill definitivt inte ha samma mat. Tycker det är så bökigt när man ska 3-4 olika kattfoder hemma. Dessutom säger vissa att det bara är att vänta ut djuren , för de äter när de blir hungriga. Den äldre katten ger sig inte och äter ett foder han inte tycker om. Då går han hellre och skriker 1 vecka vilket kan göra den bästa tokig.
                   

Nej , jag ska börja att testa foder lite mera noggrannt på mina djur nu och se om jag kommer fram till några bra foder.
(Även kopplena och selarna mm som min sambo gör) Har lyxen att ha min egen sadelmakare..
Återkommer i ämnet

Valp blir STOR

Tänk första gången man åker och tittar på valparna man är intresserad av. Den här kullen var de 11 stycken i.


 Vi hade bestämt att köpa en till hund. Mycket pga att Melissas katt fått hjärntumör så vi fick ta bort henne. Hade ringt på en annons nere i Flen, alltså inte närgårds. Men vi drog iväg och tittade på dem. Melissa,jag och Steffie.

Träffar tiken först och hon var trevlig, sen släpper de ut valparna i en liten hage. Vilken skara. 

Naturligtvis faller vi inte för samma valp. Men det skulle bli Melissas hund så det var bara att samtycka. Melissa stortrivdes , alla valparna i knät.

Bestämde vilken det skulle bli och den fick rött nagellack i pannan. Namnet blev Jerome. Åkte tillbaks några veckor senare och hämtade underverket.

En helt underbar hund, men som växte extremt fort. När han var 6 månader hade han redan växt om Gimmick.
Nu är han en stor bjässe men fortfarande gullig.
 


RSS 2.0