Jobbig Vecka

Den här veckan har inte varit en av de roligaste. Började med att Melissa blev sjuk sportlov och allt. Ont i halsen och allmänt hängig.
  Tisdag sjuknar unghunden in med världens diare. Alltså totalt rinnande , springa ut med honom hela dagen + natten , onsdag morgon  kommer det mest blod. In ringer veterinären och vi kommer överens om att jag ska va kall och avvakta. Men måste ta temp på honom , för om han är kall eller varm måste jag åka in direkt med honom.  Ni skulle pröva och ta tempen på en ovillig 40kilos vilde. OMÖJLIGT, iallafall när man är ensam och det var jag ju.
 Ingen temp så det blev risdiet och nu är han bättre.
 
 Torsdag dags för mig och kolla upp varför jag inte hört av min läkare, skulle få 3 olika remisser + besök hos honom och medicin, men icke. Pratar med en sköterska och det visar sig att han missuppfattat brådskan i remisserna så det ska ta minst 2 månader, någon tid hos honom har inte antecknat heller ej medicinen. Telefontid den 10:de.. Så stå ut med pinan bara.

 Men nu är det fredag och helgen ligger framför mig, mysfredag. Åka till stan på lördag och se på melodifestivalen på kvällen. Äta gott och bara må bra.
 Bara hoppas att melodifestivalen är bättre den här helgen.

 Skriver mer imorgon.

Melodifestivalen del 3

Nu sitter vi här igen. Meningen att vi skulle äta sushi till melodifestivalen och ha mysig familjekväll. Men dottern sjuk så istället sitter vi här Matts och jag o knaprar ostkrokar.( Melissa tycker inte om det)

 3 låtar har spelats och jag har redan tröttnat. Ska försöka genomlida alla bidrag, nått måste ju vara bra. ELLER.

 Nu börjar jag undra var det den svenska uttagningen jag tittar på, han sjunger ju på något afrikanskt språk. Ok att det ska vara internationellt, men inte på den svenska snälla.

 Hade velat ha en positiv inställning idag, men nu går det inte längre.

 Katten som ligger på vår tv är söt iallafall.


Sportlov

Igår var det sista skoldagen innan sportlovet. Kände verkligen att Melissa behövde ledigt, vad händer jo hon blev sjuk.

Dagen började bra ,hon hade bara 2 timmar så jag beslöt att hon skulle vara hemma och göra matte , som hon kommit efter i. Hon gick upp på morgonen  coh satte igång , jag åkte och handlade. Vi hade bestämt att vi ska äta sushi och titta på melodifestivalen idag. Så jag köpte allt som behövs + annat gott.

 Idag inser jag att någon sushi blir det inte, hon mår alldeles för dåligt. Hon har sovit från 9 igårkväll till 11 imorse, vaknade med ont i halsen och svårt att prata. Har inte hjärta att äta sushi om inte hon klarar det, får bli något annat.

  imorse väntade jag mig att det skulle vara storm ute, tog ut hundarna och blev förvånad inte speciellt mycket till snöoväder. Gick sen och lämnade in en lottorad i hopp om att vinna ( optimist) men då kände man av kylan , det blåste som bara den. Men inget snöfall direkt.

 Dags att titta till min sjuka dotter.

Väntetid

I tisdags hamnade jag på sjukhus. Först i Tierp men de kunde ju naturligtvis inte ta de prover som behövdes, så skickades vidare till Akademiska akuten där. Ville inte alls , förstod att det skulle ta tid och mycket riktigt 5 timmar innan jag fick träffa läkaren. Tog bara 20 minuter innan de tog proverna så från det till läkaren dök upp blev lite långtråkig.                          Men i samma korridor låg det en gammal kvinna som var helt senil. Jag tyckte så synd om henne , men kunde inte låta bli att skratta samtidigt. Hon hade kommit dit från något hem, men utan skötare och det orsakade kalabalik. Hon smet nämligen hela tiden. Hon kunde knappt gå men rätt var det var så var hon borta akutpersonalen ut på jakt och hittade henne nästan ute. Tillbaks med henne till britsen, där hon låg ett tag sen var det dags igen. Det slutade med att en av akutsköterskorna fick sitta med henna.Tanten tyckte det var helt onödigt hon kunde väl bara få gå hem. Men hon visste inte var hon bodde. Konstigt att hon inte hade någon följeslagare för personalen där hon kom från måste ju vetat vad som skulle hända coh låta akutpersonal springa och leta efter en som rymmer hela tiden känns som slöseri med resurser.
  Jag fick iallafall tiden att gå genom att följa det dramat.
 Men natuligtvis blev det inga resultat för mig jag mådde likadant när jag åkte därifrån. Det som blev  var att jag skulle hem och kontakta min husläkare för helt andra saker som akutläkaren kom på. Så nu har jag suttit och väntat på att husläkaren skulle ringa för det gick ju inte att få någon tid hos honom heller. Han ringer och vad händer jo han ska skicka olika kallelser på tider, så nu ska jag både till allergisköterska, på akupunktur och träffa honom ,får se hur lång tid det här tar. Dessutom ska jag ta ultraljud på hjärtat på tisdag, för allt började ju med att jag var dålig och de hörde blåsljud på hjärtat. Bara vänta och se vad de får fram av alla besök de skickar mig på. Själv tycker jag inte alls jag är i behov av alla undersökningar.. Nej jag tar hundarna på en långpromenad istället och känner att jag mår bra.

Måndagsmorgon

Så var det måndag igen, har skickat iväg Melissa till skolan och Matts till jobbet. Jag och hundarna sov ett tag till sen, de sover fortfarande . Ska snart gå ut med dem.
Solen skiner och det är ca -9.
Undrar lite över Melissa, hon har en jobbig vecka med prov i kemi , showträning mm. Just nu har hon bara cosplay i skallen. Det ska vara ett stort event i Uppsala 10april. Hon får åka så länge hon har någon med sig. Så jag hoppas någon kompis får följa med.
Hon har suttit och ritat på datorn i helgen och lagt ut på youtube. Hon ritar till sånger ,fantomen på stora operan den här gången. Det var jättebra gjort.
Nu vaknade hundarna dags att gå ut. 

Deltävling 1 Melodifestival

Konstigt att man alltid har fel när man sitter och tittar på melodifestivalen. Vi sitter 3 stycken och tycker naturligtvis inte alls som resten av Svenska folket. Blev jätteledsna när inte Anders Ekborg kom vidare , sen vid nästa omröstning kom ett till bakslag Linda kom inte heller vidare. KONSTIGT SÅ FEL MAN HAR. Men Ola var ju iallafall nån vi tyckte om. 1rätt iallafall


Melodifestivalmani

Ikväll börjar det Matts har väntat på ett helt år MELODIFESTIVALEN. Han har pratat om det i flera veckor. Så jag är nästan ut tjatad innan det börjar.
Idag var lyckan fullständig, han upptäckte att det filmas live bakom scenen.
Så idag vet jag vart jag har honom. Han ligger i soffan och ser vad som händer.
Rätt var det är hör man ett tjut "Nette nu går Dolph förbi" eller "nu ser man Nanne".
Hade tänkt att vi skulle se en film idag men det är inte säkert han har tid, han kan ju missa något som händer. Datorn får väl stå på så han kan kasta ett öga på den och hålla sig uppdaterad.

Vågar strunta i modet.

Så skönt jag har en snart 15-årig dotter som törs vara sig själv. Hon vägrar att låta någon bestämma hennes yttre, vilket innebär att jag inte har speciellt mycket att säga till om.
Omgivningen tror att det är frågan om att göra revolt mot sina föräldrar ( alltså mig och pappan) men istället rör det sig om att tordas vara sig själv.
När man själv alltid kännt att man bryr sig om vad omgivningen tycker känns det skönt att man lyckats få en dotter som är självständig och går sin väg

Snöskottning

Snöskottning är ett ämne som orsakar många olika reaktioner. Själv bor jag så jag inte behöver skotta, Kan var skönt.
Men det finns alltid olika synpunkter hur det sköts. Förra året hade vi ett par som enligt mig skötte det jättebra, men det fanns andra som inte tyckte det. Nu har vi bytt och nu är inte jag nöjd.
Med risk att låta gnällig tycker jag inte om att vakna kl. 3 på natten av att traktorn skapar gångvägen precis utanför mitt fönster. Söndagsmornar vid 6-tiden hör man de gå och skotta trapporna .
Har man haft hela kvällen på sig utan att det snöat kan man ploga tidigare.
Det är min åsikt .

RSS 2.0