Vintersol

Vi har sånt härligt väder nu. Solen skiner det droppar från taken och allt är härligt.Underbart med hundpromenaderna denna tid.

Men folk känns så naiva. De flesta börjar prata om att nu är våren här. Mina tankar blir att HALLÅ vi är i mitten av mars. Hur många gånger har vi inte haft snöstormar i slutet av mars. Jag längtar också efter våren men jag tror inte den är riktigt här ännu.

Hoppas de andra har rätt. Vi får se.

Melodifestivalsorg

Ok , det blev som vanligt. Tyckte inte bästa låten vann. Men det visste man ju redan. Har aldrig haft rätt förut så varför skulle jag ha rätt den här gången.

 Eriks låt var det mer fart i , scenuppträdandet var roligare. Killen sjöng en bättre låt dessutom.  Manboy var klart bättre, men det tyckte inte alla.

  Nu var det över för den här gången. SKÖNT nu behöver man inte titta på 1 år igen. Klart man tittar ju på eurovision men har inget hopp.

 Nej jag ägnar hellre kvällen åt en bra film än melodifestivalen, men med en musikälskare och galen skivsamlare till sambo så ställer jag upp och tittar. 

 Apropå skivsamlare, Matts har ca 5000 lp-skivor och hälften så många cd-skivor så här är det mycket musik jämt. 

  Sen vi flyttade ihop har vi flyttat 3 gånger och Matts har haft ryggskott 2 av dessa gånger, gissa hur tungt det är med dessa skivor. Första gången vi flyttade hade vi hjälp med skivorna, men hjälpen lastade alla skivor på en sida av lastbilen jag hade hyrt. När jag kom ut lutade lastbilen åt ett håll, bara att flytta om och fördela vikten jämt. Andra gången var jag gravid, men Matts hade ont i ryggen bara att ta i och bära skivor. Orden som kom ur min mun den kvällen kan man bara inte skriva. Men jag svor på att aldrig flytta skivorna igen utan nästa gång skulle jag slänga dom. 9 år senare var det dags igen. Vem får ryggskott dagen innan flytten jo ni gissade rätt , Matts. Fick hjälp med ungefär hälften av skivorna, sen frågade dom om vi inte kunde slänga resten. Efter den flytten var klar hade Matts blivit bra i ryggen och jag fått ryggskott.

Blir det någon mer flytt ska jag se till att bryta en hand eller dylikt, det är bättre än att behöva bära dessa lp-skivor 1 gång till.
  

Fredag kväll

Fredag igen, skönt nu kan hela familjen koppla av.

Den här veckan blev ju lite jobbig, gammelhunden fick ett anfall trodde det var dags. Men veterinären tyckte inte det var dags än. Han kan få lite bra tid till. Svåra beslut men de ska tas.

Vi ska titta på melodifestivalen imorgon. Få se hur det går. Erik är min favorit, men så blir det väl inte.

Skriver mer imorgon ha det bra.

Emmerdale Hem till gården

Det finns en tv-serie jag tittat på i flera år. Hem till gården.
När jag var liten tittade mamma på den ibland så man såg den litegrann.

För flera år sedan när jag blev sjukskriven och senare pensionerad var jag tvungen att vila mitt på dagen och då återupptäckte jag serien.. I början var jag bara fascinerad av personligheterna, de var ju så annorlunda mot svenska serier. Sen var det kul att se samma skådespelare med som när jag var liten.
 Nu har man lärt känna dem känns det som. Jag gråter när det händer sorgliga saker och skrattar när Zack gör något dumt. Man tycker man känner dem alla.

 Nu förtiden gör jag iordning min lunch, ser tll att hundarna är rastade , sen tar jag min dagliga paus i soffan och lever med dem i EMMERDALE.

Faktiskt enda serien jag aktivt följer , inte så att jag absolut inte kan missa ett avsnitt. Nej bara lite lagom nojig har jag en chans tittar jag på den.


Hårfärgning

 Äntligen , Melissa har hjälpt mig färga håret.  Hatar när det ser grått ut i botten. Har alltid gillat att byta hårfärg lite då och då. Nackdelen är att man inte vet vilken färg man egentligen har.

 Melissa tycker det är kul också , men hon är ju lite mer extrem i sitt färgval. Hon har även försökt få mig att färga håret rosa men någonstans sätter jag gränsen. Tycker det kan vara pinsamt med äldre som försöker hippa upp sig för mycket. Man får acceptera att man blir äldre.

 Skulle vilja åka på en riktig gör om dig resa, naturligtvis med allt betalt. Min ekonomi räcker inte ens till en hårklippning. Men det skulle va kul. Att bara bli riktigt bortskämd och inte behöva bry sig.

 Nej jag får nog nöja mig med hemfärgning och mitt eget badkar som spa.

RSS 2.0